Receptek
Vegán lasagne roll

Vegán lasagne roll
kb. 60 perc
Egészségtudatos diétás étkezésben bizonyára te is hiányolod a klasszikus ízeket. Ez nem kell, hogy továbbra is így legyen! Készítsd el ezt a lasagnet vegán vagy húsos verzióban és élvezd a fantasztikus ízvilágot.
-Vegán, gluténmentes-
Hozzávalók (3 adaghoz):
Ragu:
-1/2 ek.olivaolaj
-1/2 vöröshagyma
-1 db répa
-1/2 nagyobb zeller gumó
-1 szál újhagya
-fűszerek (mindegyikből egy csipet): fokhagyma granulátum, oregánó,bazsalikom, só, bors
-150 ml natúr paradicsom püré
/Természetesen húst, halat, tofut barmit tehettek még hozzá ha szeretnétek/
Tészta :
-100 g Éléskamra-Glutenementeslisztek házi fehér kenyér liszt
-90 g víz
-3 g só
Szószok:
Paradicsomos:
-200 ml cukormentes paradicsom püré
-1-1 kk.oregánó + bazsalikom
“Hamis besamell”:
-100 ml cukormentes kókuszkrém
-20 g vegán sajt
-1 csipet szerecsendió
-1-1 csipet só,bors
Elkészítés:
A zöldségeket felvágjuk. Majd a fűszerek hozzáadásával elkezdjük az olajon lepirítani. Egy pici vízzel felönthetjük ha azt látjuk, hogy oda kapna. Ahogy elfőtték a vizet és elkezdtek puhulni a zöldségek felöntjük paradicsom pürével. Lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni, majd utó fűszerezzük ha kell.
A tészta alapanyagait össze gyúrjuk, majd 2 perc pihentetés után egyenletes téglalap formára nyújtjuk. 5-6 csíkra vágjuk (ahogy kijön), majd megkenjük a zöldség raguval. Egyesével felcsavarjuk a lasange csíkokat, majd egy jénai edénybe rakosgatjuk őket.
Össze dolgozzuk a paradicsom szószt a fűszerekkel, valamint a kókusz krémet is a hamis besamelhez a megadott alapanyagokkal.
Először paradicsom szósszal, majd a kókuszkrémes szósszal nyakon öntjük a lasange rollokat.
220 fokon alsó felső sütéssel 30 perc alatt készre sütjük.
Petrezselyemmel, újhagymával megszórva tálalhatjuk.