Receptek

Vegán lasagne roll

Image

Vegán lasagne roll

kb. 60 perc

Egészségtudatos diétás étkezésben bizonyára te is hiányolod a klasszikus ízeket. Ez nem kell, hogy továbbra is így legyen! Készítsd el ezt a lasagnet vegán vagy húsos verzióban és élvezd a fantasztikus ízvilágot. 

-Vegán, gluténmentes-


Hozzávalók (3 adaghoz):


Ragu:

-1/2 ek.olivaolaj

-1/2 vöröshagyma

-1 db répa 

-1/2 nagyobb zeller gumó

-1 szál újhagya

-fűszerek (mindegyikből egy csipet): fokhagyma granulátum, oregánó,bazsalikom, só, bors 

-150 ml natúr paradicsom püré


/Természetesen húst, halat, tofut barmit tehettek még hozzá ha szeretnétek/


Tészta :

-100 g Éléskamra-Glutenementeslisztek házi fehér kenyér liszt

-90 g víz

-3 g só


Szószok:

Paradicsomos:

-200 ml cukormentes paradicsom püré

-1-1 kk.oregánó + bazsalikom


“Hamis besamell”:

-100 ml cukormentes kókuszkrém

-20 g vegán sajt 

-1 csipet szerecsendió

-1-1 csipet só,bors



Elkészítés:

A zöldségeket felvágjuk. Majd a fűszerek hozzáadásával elkezdjük az olajon lepirítani. Egy pici vízzel felönthetjük ha azt látjuk, hogy oda kapna. Ahogy elfőtték a vizet és elkezdtek puhulni a zöldségek felöntjük paradicsom pürével. Lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni, majd utó fűszerezzük ha kell. 

A tészta alapanyagait össze gyúrjuk, majd 2 perc pihentetés után egyenletes téglalap formára nyújtjuk. 5-6 csíkra vágjuk (ahogy kijön), majd megkenjük a zöldség raguval. Egyesével felcsavarjuk a lasange csíkokat, majd egy jénai edénybe rakosgatjuk őket. 

Össze dolgozzuk a paradicsom szószt a fűszerekkel, valamint a kókusz krémet is a hamis besamelhez a megadott alapanyagokkal. 

Először paradicsom szósszal, majd a kókuszkrémes szósszal nyakon öntjük a lasange rollokat.  

220 fokon alsó felső sütéssel 30 perc alatt készre sütjük.

Petrezselyemmel, újhagymával megszórva tálalhatjuk.

Jerkovics Bogi

Iratkozz fel az ajándékért!

Add meg a neved és az email címed és már küldöm is az ajándék receptes könyvet a fiókodba.