Zöldségekből szinte bármennyit ehetsz, hiszen alacsony a szénhidráttartalmuk és magas a rosttartalmuk. Saláták, grillezett zöldségek, friss uborka, paradicsom, paprika, újhagyma, retek, saláta, rukkola, spenót – ezek mind remek választások. A kovászos uborka is jó választás, mivel a savassága lassítja a szénhidrátok felszívódását és jót tesz az emésztésnek.
Strandkaják: A natúr halak, a grill húsok, hamburger húspogácsa és a saláták jó választások lehetnek, de kerüld a sült krumplit, a fehér lisztből készült lángosokat, palacsintákat, és a cukrozott fagyikat, jégkását és jégkrémeket. Sokszor egy jegeskávé megközelíti egy ebéd energiatartalmát, ha fagyival, tejszínhabbal és cukorral fogyasztod. Ehelyett válassz hosszúkávét (növényi tejjel), jéggel és édesítővel. A cukormentes fagyi vagy házi készítésű gyümölcsös jégkrém kiváló alternatíva lehet.
Nyáron fokozottan ügyeljünk az ételek tárolására, melegben az ételek gyorsabban romlanak. Ügyelj a higiéniára, és tárold hűtőben a romlandó élelmiszereket. Ilyenkor ne maradjon kint éjszakára sem étel!